Известие

Collapse
No announcement yet.

Дайте препоръка и мнение за ГИ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    мога да кажа само, че върви доста по добре от бензин.
    Абе Доко кво ти е на главата бе, па то щом е толко добре що не направят и самолетите на газ, че може да е по-добре!?!?!?! Що не вземеш да почетеш малко за газта? Имам много близък приятел с ГИ, колата върви по-малко както и да го погледнеш, верно харчи малко ама говориме за Мондео комби. Да сложиш газ на тази кола си е пълна мизерия за мене, ааа и каде са тия Spider-и, дошли направо с ГИ в България, може - 1 на 1000??? Айде стига, че заприличахме на колегите от "голф" клуба...

Comment

Аре стига си дрънкал, погледни предишния ми пост и замълчи вече. SLR на ГАЗ - е да те...

Comment

Първоначално публикувано от vendinga Покажи съобщение
        Колеги,чудя се дали да не си сложа ГИ на Спайдъра,гледам че има оферти за по 900-1000лв.Мотора ми е 2.0 '96.Имам приятел който кара Алфа със същия мотор само че с обикновена газова и твърди че е много доволен.Наистина от години тази кола е в него и все си е на газ, но нямам никаква представа доколко мотора може да издържи на газ.Ръководя се от слухове,според едни мотора се скапва,според други няма такова нещо.Има ли смисъл от ГИ или си става и с обикновена.За багажника не ми пука,аз не го ползвам.Колата не ми е основна,но си се возя с нея, а все пак в момента газ-та е 0.78лв и е някак примамливо за мен ако няма да имам проблем с АГУ.Благодаря ви за отделеното внимание
        Съкън, да не оцапаш хубавата кола

Преди да си напрвил тази грешка, разгледай ВНИмателно форума "Алфи на газ", ще видиш доста неща... И ако все още не вярваш или не си на ясно за какво иде реч, разходи се до някой реномиран сервиз за диагностика (елкон, както му викат някои) и само задай въпроса: Какви проблеми може да имам, ако сложа газова уредба (инжекцион)? Ще ти обяснят на дълго и широко!

Comment

Към автора - слагай една уредба BiGAS и карай!
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от Magiosnika Покажи съобщение
            Аре стига си дрънкал, погледни предишния ми пост и замълчи вече. SLR на ГАЗ - е да те...
            Много грубо.......... е да те... .........нещо клавиатурна мутра ли се явяваш а, или ти е киселко грозденцето ???? Да не последва БАН-ец
            Last edited by Доко; d.m.y г., 21:28.

Comment

Така да се включа и аз в Варна има 3 ГТВ-та сиви и 3те са с ГИ едната от, които е моята от 1г. съм с ГИ... и не ми пука,че съм на газ... Върши ми работа вози ме, като искам да се изкефя цъкам копчето и си карам на бензин. Лично за мен тези пари са излетяли през аспуха...затова по добре стотинки да летят отколкото левове.

лично мое мнение ! Така съм решил така съм направил.
              Last edited by Jorkkoo; d.m.y г., 20:54.
              ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Дайте да си върви темата спокойно и не е необходимо да съдим и да се хокаме, който и да е за избора.

Нека си е просто съвети и дискусия. Големи и интелигентни хора сме все пак, нали
                Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Има някаква логика в това което казваш, но то важи само за България. Познавам хора с Бентли на ГАЗ , Рендж Роувър Спорт 2007 на МЕТАН............Ауди А8 4.2 2005 на ГАЗ.......мога доста още да изредя, но това са автомобили на които се навъртат километри, и на хора които си правят сметката, НЕ защото нямат, а защото по-принцип си правят сметката (всяко отрицание на личния избор на собственика ми напомня на приказката за "лисицата и гроздето"). Не убеждавам никой да си слага газ, всичко е математика и възможности.
                  Примерно аз съм си харесал мотор който, като го покажа на някой приятел, реагира така все едно ще си купувам ЧЗ , в БГ не е ли пистарка не ми го хвали. Но аз явно имам друг вкус.............въпрос на възприятие. Същото е с горивата : има залкети дизелджии, такива бензинаджии и едва ли не като си сложиш газ, вече си изпаднал в немилост........( Укъсан....) Да, ама нее.... Всичко е въпрос на личен избор, и всеки има право да прави това, което реши със своите лични вещи.

Не искам никой да засегна и не визирам никой, но в последно време чета коментари от явно млади , неопитни , и най-дразнежното - мнения на хора без практически опит, от теоретици ( чули от тук и там) способни да объркат някой търсещ компетентно мнение.
                  Мир.......

п.с. Колега Феар, хайде вече организирайти някоя среща на ГТВ-та в София, че вече ме хапи кравата в Бургас............
                  И аз знам един с Mercedes ML AMG, дето е на газ.
                  Но след като се опира до правене на сметки, да вземем за пример твоят познат с Audi-то.
                  Защо, след като е въпрос на тънки финансови сметки, е взел А8 4.2 за сума ти пари, като можеше за доста по-малко пари, да вземе А8 2.5/3.0 TDI със същите екстри? И да си навърта спокойно километрите?
                  Сега, с риск да го обидя човека, защото не го познавам, едно е да кажеш: "Карам А8 4.2" и съвсем друго: "Карам А8 2.5TDI", нали? Няма какво да си крием Бай Ганьовския манталитет, всички се знаем що за стока сме.
                  Така че, при мен тоя номер със сметките, математиката и възможностите не минава, просто защото е логически необоснован
                  Иначе за личния избор и собствените вещи съм съгласен - решил е човека, ако иска и едно магаре ще впрегне да дърпа Audi-то, негова си работа.

Oнзи с Bentley-то няма да го коментирам...

П.П.
                  Колкото до GTV срещата, чакаме да видим какво ще решат изявените стари кучета от форума. На зайци като мен не трябва да се разчита.

П.П.П.
                  А ако и мен ме причисляваш към младите... ами, благодаря!
                  Last edited by Fear; d.m.y г., 21:48.
                  Alfa Romeo 166 3.0 V6
                  Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Само да се стопли леко и Сашо да каже ок....и се събираме там в двора.....пържоллллккккиии и локуми за ГТВ-та )))))) бързи бавни, важното е да стигнат до там ))
                    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                      И аз знам един с Mercedes ML AMG, дето е на газ.
                      Но след като се опира до правене на сметки, да вземем за пример твоят познат с Audi-то.
                      Защо, след като е въпрос на тънки финансови сметки, е взел А8 4.2 за сума ти пари, като можеше за доста по-малко пари, да вземе А8 2.5/3.0 TDI със същите екстри? И да си навърта спокойно километрите?
                      Сега, с риск да го обидя човека, защото не го познавам, едно е да кажеш: "Карам А8 4.2" и съвсем друго: "Карам А8 2.5TDI", нали? Няма какво да си крием Бай Ганьовския манталитет, всички се знаем що за стока сме.
                      Така че, при мен тоя номер със сметките, математиката и възможностите не минава, просто защото е логически необоснован
                      Иначе за личния избор и собствените вещи съм съгласен - решил е човека, ако иска и едно магаре ще впрегне да дърпа Audi-то, негова си работа.

Oнзи с Bentley-то няма да го коментирам...

П.П.
                      Колкото до GTV срещата, чакаме да видим какво ще решат изявените стари кучета от форума. На зайци като мен не трябва да се разчита.
                      Ееее , не можеш да сравниш 4.2 335 коня макар и на газ, с 2.5 - 3.0 дизел. Имал съм възможност да карам и от трите модификации, мога да кажа само, че дизелите в този вариянт не могат да направят динамика на 4.2 мотора .А за човека с Аудито мога да кажа, че вече е фен на газта, и сегашната му кола е с доста по голям мотор , и тя е на газ.Тази последната я карам редовно и имам възможност да сравнявам постоянно разликата между газ и бензин, но на 400 коня не усещам такава. Предполагам , че може да си представиш колко бързо ми се струва ГТВ-то след като се кача в него - с тези 144 коня . Голямо нещастие е.Само за сравнение ще дам следното : до София двата автомобила единия е 6.2 - 407 коня - 3.6 тона, другия моето ГТВ 1.8 - 144 коня 1.3 тона дадоха почти еднакакъв разход в левове . А по въпроса с логиката и "Бай Ганьовския манталитет" и дори и този мой приятел се е учудвал как за някои неща се цигани за 2 лв, а примерно дава 32000 лв за часовник ???? Преоритети.....чешене на его......знам ли ??? Когато човек може да си позволи неща достъпни за определени хора логиката е друга.

п.с. Споко, не визирам теб ( за младите става въпрос ) , който трябваше сам се категоризира.
                      Last edited by Доко; d.m.y г., 22:10.

Comment

Ееее , не можеш да сравниш 4.2 335 коня макар и на газ, с 2.5 - 3.0 дизел. Имал съм възможност да карам и от трите модификации, мога да кажа само, че дизелите в този вариянт не могат да направят динамика на 4.2 мотора .А за човека с Аудито мога да кажа, че вече е фен на газта, и сегашната му кола е с доста по голям мотор , и тя е на газ.Тази последната я карам редовно и имам възможност да сравнявам постоянно разликата между газ и бензин, но на 400 коня не усещам такава. Предполагам , че може да си представиш колко бързо ми се струва ГТВ-то след като се кача в него - с тези 144 коня . Голямо нещастие е.Само за сравнение ще дам следното : до София двата автомобила единия е 6.2 - 407 коня - 3.6 тона, другия моето ГТВ 1.8 - 144 коня 1.3 тона дадоха почти еднакакъв разход в левове . А по въпроса с логиката и "Бай Ганьовския манталитет" и дори и този мой приятел се е учудвал как за някои неща се цигани за 2 лв, а примерно дава 32000 лв за часовник ???? Преоритети.....чешене на его......знам ли ??? Когато човек може да си позволи неща достъпни за определени хора логиката е друга.
                        Съгласен съм с всичко написано от теб, но това, което съм удебелил в поста ти, изглежда е Истината.
                        Аз обаче това не го разбирам, честно.

Иначе обещавам, че ако някой ден стана неприлично богат, нарочно ще си купя 2 еднакви Ferrari-та и едното ще го "газифицирам", та веднъж завинаги, да си изясня тeзи въпроси с икономията, сметките, вървежа на колите на газ и т.н.!
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                          Съгласен съм с всичко написано от теб, но това, което съм удебелил в поста ти, изглежда е Истината.
                          Аз обаче това не го разбирам, честно.

Иначе обещавам, че ако някой ден стана неприлично богат, нарочно ще си купя 2 еднакви Ferrari-та и едното ще го "газифицирам", та веднъж завинаги, да си изясня тeзи въпроси с икономията, сметките, вървежа на колите на газ и т.н.!
                          Тази неделя мисля да отскоча до софето, ако е хубаво времето, та може на по фанта да си продължим дискусията за и против икономията....... или газ/бензин .... А ще се радвам и да се запозная с фенове .

Comment

В неделя, в 14.00ч. така или иначе има среща на "Александър Невски", заповядай.
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Comment

Доко, човече рядко се случва да чета във форума такива мнения като тези твоите от тази тема...А именно ИНФОРМАЦИЯ и ФАКТИ от първа ръка. Наистина ФАКТ е, че в БГ като караш на газ те мислят за някакъв егати утайката на обществото, дето разбираш ли нямаш 2лв в джоба Аз ще се повторя като кажа, че един ГИ от хубавите ( моят е Бигаз) струва общо взето, колкото половината на една 145/146-ца. И е много вярно това, което каза, че паралиите си правят сметка как по-умно да си харчат парите. Защо да дават 1000лв за гориво на седмица, като с 500лв пак ще си се возят в същата кола, а остатъка ще похарчат за нещо друго (кафета,дискотеки,клубове).

По темата...Ако си вземеш ГИ БиГаз, който е кадърно поставен и настроен от разбиращ газаджия няма да имаш никакви проблеми и като вървеж(с правилните настройки ще е почти 1:1 с бензин) и като разход( + 1 или 1,5л газ на 100 отгоре ,отколкото на бензин)...Както каза колегата по-горе - " Дори в ниските обороти, колата върви една идея по-добре, отколкото на бензин"....ФАКТ от личен опит!!!!!!
                                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X